Functionele geneeskunde

Blijf je chronisch moe? Blijf je darmproblemen hebben? Blijft de stress je leven beheersen?

Heb je veel lichamelijke klachten die ervoor zorgen dat uw kwaliteit van leven drastisch gezakt is?


Binnen de praktijk hanteren we een specifieke aanpak die voor u misschien het verschil kan maken. Maak een afspraak voor een eerste raadpleging waarbij we alles op een rijtje zetten en we kunnen zien of deze aanpak iets is waarbij we u kunnen helpen.


Wat?


Het is onze missie u te helpen om uw gezondheid en vitaliteit te herwinnen door de onderliggende oorzaken van uw ziekte te vinden en te behandelen. Binnen de Functionele Geneeskunde is het de overtuiging dat een betere gezondheid, en een veel beter welbevinden in het algemeen, haalbaar is door de wortel van het probleem aan te pakken.


Het klassiek geneeskundig is doeltreffend bij ernstige aandoeningen zoals kanker, acute ziekten, heelkunde, en nog veel meer. Maar bij chronische aanslepende aandoeningen beperkt dit model zich vooral tot het behandelen van symptomen.

Beide modellen – de klassieke geneeskunde en de functionele geneeskunde – passen nochtans mooi in elkaar en kunnen naast elkaar bestaan, afhankelijk van de patiënt en de aandoening.


In de praktijk wordt dan zo breed mogelijk naar de patiënt gekeken om op die manier de behandeling te starten op het terrein van waaruit de meeste winst kan geboekt worden. Dat kan via de verschillende pijlers van de Functionele Geneeskunde, maar dat kan ook na een diepgaand bloedonderzoek met supplementen.

Hoe?


We beschikken over o.a. volgende bijkomende analyses :


  • Aangepast en specifiek bloedonderzoek, gericht op onderliggende afwijkingen
  • Darmmicrobioomtest als zeer belangrijk instrument en schakel tussen hersenen en ons functioneren/welbevinden.
    • Opsporen van leaky-gut (= Intestinale Hyperpermeabileit van darm)
    • Opsporen van SIBO (= Small Intestinal Bacterial Overgrowth)
  • Cortisol/speeksel test en urinaire neurotransmittortest: leert ons in welke fase van “uitputting” we zitten en welke eventuele correcties moeten gebeuren van de evenwichten tussen de 4 belangrijke neurotransmittors: noradrenaline/dopamine/gamma-aminoboterzuur/serotonine


De behandeling zal doorgaans gebaseerd zijn op gezonde aanpak met nadruk op voedingssupplementen en life-style, naast indien nodig ons klassiek medisch arsenaal.

Intake


Het is belangrijk dat we een zo volledig mogelijk beeld krijgen van wie u bent. Daarom heeft eerst een uitgebreid intakegesprek plaats.

In dit gesprek geven we meer toelichting over de aanpak en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen.


Het is een manier van werken waarbij er van de patiënt een actieve betrokkenheid verwacht wordt in het herstelproces. We gaan uw tijdslijn opstellen en we bekijken grondig wat uw huidige gewoontes zijn op gebied van voeding, stressbeheersing, slaap, beweging en sociale relaties. We overlopen ook een vragenlijst. Zo zijn we zeker van een juist inzicht in de situatie en alle aspecten die invloed hebben op uw gezondheid.

Als u na het lezen van deze info geïnteresseerd ben om via deze weg uw medische problemen aan te pakken, dan kan u dit laten weten aan Dr.De Crem via mail naar dokterdecrem@praktijkdenboomgaard.be

Een eerste raadpleging duurt 1 uur. Om genoeg tijd te hebben om naar uw verhaal te luisteren kan het zijn dat deze raadpleging op zaterdagvoormiddag doorgaat.

unsplash