Biopunctuur

Wat is biopunctuur?

Biopunctuur is een aanvullende geneeswijze die bestaat uit het inspuiten van biologische producten op specifieke plaatsen. Meestal worden de inspuitingen onderhuids of in de spieren gegeven. De veiligheid van de patiënt wordt gewaarborgd en de productiekwaliteit van deze inspuitingen voldoen aan de huidige normen van kwaliteitscontrole.

De effectiviteit van deze methode is aangetoond in wetenschappelijke studies (dubbel blind placebo gecontroleerd). Biopunctuur kan vlot gecombineerd worden met de klassieke geneeskunde: de chronische medicatie voorgeschreven door uw huisarts of specialist hoeft dus niet gestopt te worden.

 
Wanneer kan biopunctuur nuttig zijn?

Wanneer de klassieke medicatie voor de aandoening niet verdragen wordt of wanneer de klassieke behandeling geen beterschap bracht.U kan ook kiezen voor een combinatie van biopunctuur en klassieke geneeskunde. Zo wordt Traumeel S gebruikt bij ontstekingen en sportletsels en Zeel T bij tenniselleboog, whiplash of artrose.

Hoe weet ik dat biopunctuur iets voor mij is?

In onze praktijk wordt biopunctuur uitsluitend gebruikt voor letsels van het bewegingsapparaat. Indien interesse kan u dit bespreken met uw huisarts. Deze zal samen met u beslissen of biopunctuur zinvol kan zijn voor u.